Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Harry Potter and the Deathly Hallows

Συγγραφέας: Τζ.Κ. Ρόουλινγκ
Εκδοτικός οίκος: Bloomsbury
Ετος Εκδοσης: 2007
Σελίδες: 672

Περιγραφή:
Στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο της J. K. Rowling, ο Χάρι καλείται να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο μάγο Βόλντεμορτ και του οπαδούς του, χωρίς να έχει την προστασία του Άλμπους Ντάμπλντορ. Για να μπορέσει να τον εξουδετερώσει, ξεκινάει ένα ταξίδι μαζί με τους φίλους του, τον Ρον και την Ερμιόνη, αναζητώντας τους εναπομείναντες Πεμπτουσιωτές.

Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πιο «σκοτεινό» από τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ, καθώς από τις πρώτες σελίδες φαίνεται ότι οι οπαδοί του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν την εξουσία στον κόσμο των μάγων και προσπαθούν να εντοπίσουν με κάθε τρόπο τον Χάρι, για να τον παραδώσουν στον αρχηγό τους. Παράλληλα, συγκεντρώνουν όσους μάγους κατάγονται από γονείς χωρίς μαγικές ικανότητες για να τους εξοντώσουν.
Τα βασικά ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στα προηγούμενα βιβλία βρίσκουν απάντηση, όπως είχε υποσχεθεί η συγγραφέας στους θαυμαστές του Χάρι Πότερ.

Έτσι, οι αναγνώστες θα μάθουν την ταυτότητα του ανθρώπου που βρήκε τον Πεμπτουσιωτή πριν από τον Χάρι και τον Νταμπλντορ, το στρατόπεδο το οποίο πραγματικά υπηρετούσε ο καθηγητής Σνέιπ και στο τέλος θα ανακαλύψουν αν ο Χάρι θα επιβιώσει από τη μάχη του με τον Βόλντεμορτ.


Δείτε και το trailer της ομότιτλης ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: