Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Η κόρη του φύλακα της μνήμης

Συγγραφέας: Kim Edwards
Εκδοτικός οίκος: Λιβάνη
Ετος Εκδοσης: 2007
Σελίδες:584

Περιγραφή
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που κρύβει εξαιρετική δύναμη και ευαισθησία. Μια ιστορία πόνου και λύτρωσης, που δεν αφήνει κανένα αναγνώστη ασυγκίνητο. Η ίδια η ζωή, με τις άπειρες πιθανότητές της, διατρέχει κάθε σελίδα του βιβλίου.

Όλα ξεκινούν μια χειμωνιάτικη νύχτα του 1964, όταν μια χιονοθύελλα αναγκάζει το γιατρό Ντέιβιντ Χένρι να αναλάβει τον τοκετό της γυναίκας του που εγκυμονεί τα δίδυμα παιδιά τους. Τότε ο γιατρός καλείται να πάρει μια απόφαση που θα στοιχειώσει τις ζωές των μελών της οικογένειάς του για πάντα.
Με καταπληκτική γραφή και συναρπαστικό ύφος, Η Κόρη του Φύλακα της Μνήμης είναι μια συγκλονιστική ιστορία παράλληλων ζωών και οικογενειακών μυστικών, αλλά, πάνω απ’ όλα, είναι ένα μυθιστόρημα που μιλά με τον πιο εύγλωττο τρόπο για τη λυτρωτική δύναμη της αγάπης.

«Είχε δάκρυα στα μάτια του όταν τα άνοιξε και σήκωσε το κεφάλι από το γραφείο. Η νοσοκόμα στεκόταν στο άνοιγμα της πόρτας με το πρόσωπό της μαλακωμένο από τη συγκίνηση. Ήταν όμορφη εκείνη τη στιγμή· χαμογελούσε ελαφρά και δε θύμιζε σε τίποτα την ικανή γυναίκα που δούλευε στο πλευρό του τόσο ήσυχα και αποτελεσματικά κάθε μέρα. Τα μάτια τους συναντήθηκαν, και του γιατρού του φάνηκε ξαφνικά πως τη γνώριζε –πως γνώριζαν ο ένας τον άλλο– με ένα βαθύ και ιδιαίτερο τρόπο. Για μια στιγμή τίποτα δεν τους χώριζε. Αυτό το αίσθημα οικειότητας ήταν τόσο μοναδικό που τον ακινητοποίησε, τον καθήλωσε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: